Nyhet - Bystrøms første sjanse til proffseier

VERDENSMESTER: Bystrøm i U23 VM 2014. Foto: Cor Vos

BYSTRØMS FØRSTE SJANSE TIL PROFFSEIER

Publisert: 04. mars 2015, kl 11:33

Får Sven Erik Bystrøm kjøre for eget resultat i dag tror vi han kan lykkes. U23 verdensmesteren har tatt proffnivået med glans, noe som er langt fra overraskende. Han har hatt nivået inne lenge før den lykkelige dagen i Ponferrada da han rykket fra alt og alle i den siste bakken på den siste runden og kom solo til mål i egen klasse.

Det er ikke hvem som helst som vinner VM på den måten og Sven Erik er heller ingen hvem som helst. Det er mulig han fikk plass på Katusha med Alexander Kristoff sin hjelp, men du verden hvordan han har forsvart plassen. Katusha gjorde et kupp. I hvert eneste ritt han har kjørt som neopro har han så langt i år vært blandt de sterkeste på laget.

I dag venter nok en typisk Belgisk klassiker med hellinger og brostein, veimøbler og øltørste sykkelfans langs løypa. Starten går kl. 12.05 og målgang forventes ca. 16.50 i dette 201 km lange rittet kategorisert som 1.1 på UCI Europtour. Det kjøres 5 avsluttende runder a 24 km hvor 3 brosteinspartier skal forseres på hver runde. Det er ofte et samlet felt til mål, men kraftig minimert og rundene innbyr til offensiv kjøring.

Denne gangen må Bystrøm klare seg uten Kristoff og nettopp derfor tror vi han kan få mulighet til egen sjanse og håper han selv forstår hvor sterk han er og tørr si det høyt hvis han føler seg bra når de ankommer de avsluttende rundene.

Lykkes han ikke i dag kommer det mange muligheter for Bystrøm som bare så vidt har begynt. Hans sjanse denne gangen vil ligge i å gå med på bruddforsøk mot slutten og gå til selv om sjansen byr seg. Bystrøms varemerke kan bli som i VM – å komme solo til mål.

Andre navn å merke seg på startlisten er de unge Van Poppel børdrene under ledelse av de langt mer erfarne Stijn Devolder og Gert Steegmans på Trek Factory laget eller kanskje Boasson Hagens lagkamerater Tylor Ferrar og Theo Bos, i Edvalds fravær.

Vi holder en knapp på Bystrøm.

Ta debatten i vårt forum!


Bliz
Sidi
Kalas Sportswear

Canyon Bicycles