Nyhet - Våre beste menn!

LAGBILDE: Team Coop Øster Hus

VÅRE BESTE MENN!

Publisert: 05. mars 2015, kl 15:27

Vi tar pulsen på alle våre 6 hjemlige sykkellag med status som continental lag. Hvem blir våre beste menn i 2015? Er Joker i ferd med å ta et steg opp? Blir Coop – Øster Hus deres største rival? Er Frøy Bianchi virkelig så bra som oppmerksomheten fra sesongstarten tilsier? Hva betyr det for Sparebanken Sør at de har mistet noen av sine beste ryttere? Vi har spurt de respektive lederne og fått svar.

Først ut er Roy Hegreberg, sportsdirektør i Team Coop – Øster Hus.

1.       Hvordan har sesongforberedelsene gått?
2.       Hvordan ser stallen ut i år sammenlignet med i 2014?
3.       Hvem har du størst forventninger til?
4.       Hvilke ritt er hovedmålet?
5.       Hvem er de største hjemlige konkurrentene?
6.       Fornøyd med rittprogrammet?
7.       Hva tror du om et norsk pro contintal lag? Realistisk? Nok norske ryttere?
8.       Hvem blir norges neste proff?

Roy Hegreberg:

1.       Coop har kommet inn som et friskt pust og sammen med Øster Hus gir de oss forutsetninger for å prestere på et høyere nivå. Rytterne på laget er jevnt over sterkere og hele laget har løftet seg etter en tilnærmet ideel oppkjøringsperiode.

2.       Laget er jevnere og sterkere. Flere ryttere enn tidligere kan vinne ritt, ryttere på laget trener med Alexander og Sven Erik når de er hjemme og ser at det er mulig å ta et steg videre.

3.       Avhengig av løypene som skal kjøres ser det veldig bra ut for norgesmesteren fra 2014, Tormod Hausken. Håvard Blikra er allerede sterk og August Jensen fortsetter der han slapp i fjor med klatretrøya i Arctic Race og kjører veldig offensivt. Kristian Dyrnes er tilbake etter skade og det bor mye i ham. Markus Hoolgaard er et kjempetalent som trives i kupert terreng, og han tilfører mye kjørestyrke i laget. Oscar har tatt et stort steg i vinter og har en vinnervilje som vil gi masse resultat. Krister Hagen er en joal og kjøresterk ryttere som er med å gjøre de andre gode. Magnus og Håkon har vist at de kan kjempe i toppen og det er godt å ha disse tilbake etter en sesong som ble ødelagt av skader og sykdom i fjor.

4.       Vårt eget ritt, Tour des Fjords er naturlig nok et stort mål, sammen med de andre norske og NM.
Men vi satser på å kjøre inn resultater i alle ritt vi stiller opp i ute i europa også.

5.       Joker har på papiret et sterkt lag, men det skal kjøres først, så får vi se. Vi fokuserer på oss selv og skal hjelpe vårer ryttere til å ta nye steg.

6.       Vi har et bedre sportslig opplegg med trening og større utfordringer i hjemlige og internasjonale ritt enn noen gang.

7.       Absolutt realistisk. Det må imidlertid ligge solide økonimiske og  sportslige ressurser i bunnen for å få det til. Uansett hvem og når det blir, vil det løfte norsk sykkelsport til et nytt nivå.

8.       Det er alltid vanskelig å spå. Det er så mange faktorer som spiller inn. Ikke bare resultater. Basert på historie er det grunn til å tro at en eller to tar steget i år også, flere av våre har potensiale, og målet er å få en eller flere ryttere videre til de store lagene. Når Norge først leverer er det god kvalitet. Sven Erik Bystrøm og hans innsats i Qatar er et godt eksempel på det. Men nå er jo han også verdensmester.

Ta debatten i vårt forum!


Bliz
Sidi
Kalas Sportswear

Max Mekker
Canyon Bicycles